MENI
25.5.2022

Održana 18. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Na 18. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH usvojena je informacija o aktivnostima iz Programa reformi BiH za 2022. godinu u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH. Usvojen je i zaključak kojim je Ured sekretara Zajedničke komisije zadužen da izvrši popunu tabela u Programu i da taj materijal dostavi na razmatranje i odlučivanje Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost BiH.

Zajednička komisija usvojila je Izvještaj o protivminskom djelovanju za 2021. godinu, čiji je podnosilac BH MAC. Zajednička komisija nije se izjašnjavala o Planu deminiranja u BiH za 2022. godinu, koji je izradio BH MAC, te je zatražila da se o Planu očituju nadležne institucije izvršne vlasti.

Zajednička komisija nije usvojila Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2021. godinu. Nije usvojen ni Plan rada Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2022. godinu.

Zajednička komisija upoznala se sa Informacijom o učešću članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u obilasku jedinica i komandi Oružanih snaga BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar i Regionalnog ureda Granične policije BiH - Jug i Zajedničkog centra za policijsku saradnju između BiH, Crne Gore i Republike Srbije u Trebinju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću