MENI
16.5.2022

Održana 9. sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj

Na 9. sjednici Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj za 2021. godinu.

Usvojen je, uz određene korekcije, i Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj za 2022. godinu.

K znanju je primljena Analiza Aftercare programa za 2020. godinu s preporukama za unapređenje poslovnog okruženja (otvorena pitanja), koju je sačinila Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).

U okviru tekućih pitanja, članovi Komisije razmatrali su inicijativu Vijeća nacionalnih manjina Unsko-sanskog kantona koja se odnosi na iznalaženje mogućnosti za izmjene Izbornog zakona BiH, a kojim bi se član 13.14. Izbornog zakona BiH dopunio predstavnicima nacionalnih manjina koji učestvuju u izborima za kantonalni nivo, odnosno za skupštinu kantona. Članovi Komisije usvojili su zaključak da navedenu inicijativu upute Interresornoj radnoj grupi za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH, te da o tome obavijeste podnosioca inicijative. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću