MENI
30.3.2022

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović uputio pismo saučešća predsjedniku i premijeru Države Izrael u povodu terorističkog napada u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva, Bnei Brak i Ramat Gan

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio je predsjedniku Države Izrael Isaacu Herzogu i predsjedniku Vlade Države Izrael Naftaliju Bennettu pismo saučešća u povodu jučerašnjeg terorističkog napada u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva, Bnei Brak i Ramat Gan. Pismo saučešća predsjedavajućeg Čovića prenosimo u cjelosti:

„Uvažene Ekscelencije,

duboko nas je potresla vijest o eskalaciji terorističkih aktivnosti i okrutnom napadu koji se dogodio jučer u najnaseljenijim predgrađima Tel Aviva, Bnei Brak i Ramat Gan.

Dozvolite mi ovim putem najoštrije osuditi ovaj podli, monstruozni i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi, koji nije udar samo na Tel Aviv i Državu Izrael, već na cjelokupno čovječanstvo, demokraciju i slobodu. Moj narod i ja izražavamo duboku solidarost i iskrenu podršku narodu i vlasti Izraela u borbi protiv terorizma kojem se odlučnije no ikad, ujedinjeni u zajedničkoj borbi, moramo suprostaviti svim raspoloživim sredstvima.

U ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u moje lično ime, Vama, porodicama stradalih i cijelom izraelskom narodu upućujem izraze iskrenog saučešća“, navodi se u pismu saučešća predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića. (kraj)

 

 

 

 

 

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću