MENI
29.3.2022

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić razgovarao sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić razgovarao je, na marginama Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije na Brdu kod Kranja, s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Şentopom i upoznao ga sa aktuelnom situacijom u zemlji.

Saglasili su se da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unapređenje.

Predsjednik Şentop istaknuo je da su mir i stabilnost Bosne i Hercegovine jako važni za Tursku i da, pored snažne podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnosti Bosne i Hercegovine, Turska pruža snažnu podršku BiH i na njenom putu evropskih i NATO integracija.

Zvizdić i Şentop razgovarali su i o izborima i saglasili se da se trebaju održati ove godine jer ne postoje zakonske prepreke.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Şentop ocijenili su da državni parlamenti BiH i Turske imaju dobru saradnju i da je treba unapređivati, te da treba raditi na jačanju ekonomskih veza. Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjednika Şentopa da sa delegacijom turskog Parlamenta posjeti  PSBiH." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću