MENI
14.10.2021

Predsjedavajući Delegacije PSBiH u PS CEI Lazar Prodanović učestvovat će u online formatu na zasjedanju PS CEI

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative (PS CEI) Lazar Prodanović učestvovat će, u online formatu, na zasjedanju PS CEI, koje će 15. oktobra ove godine biti održano u Herceg Novom.

Na zasjedanju, koje predstavlja centralni događaj parlamentarne dimenzije CEI u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, poslanici će raspravljati o temi „Živjeti sa COVID 19. Kako stvoriti održiv ekonomski oporavak tokom pandemije“.

Kako su organizatori najavili, zasjedanje PS CEI u Herceg Novom bit će prilika da vladini zvaničnici i eksperti iz oblasti ekonomije, kao i finansijski stručnjaci iz zemalja članica CEI razmijene informacije, iskustva i ideje sa parlamentarcima o načinima stabilizacije i unapređenja ekonomskih prilika u vrijeme trajanja pandemije COVID 19.

Učesnike zasjedanja pozdravit će predsjedavajuća PS CEI i Delegacije Skupštine Crne Gore u PS CEI Tamara Vujović, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović.

Učesnici zasjedanja usvojit će, kako se očekuje, završnu deklaraciju u kojoj će pozvati sve države članice CEI da rade na snažnijem ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju zemalja ovog regiona, kao i da olakšaju kretanje ljudi, roba i kapitala za vrijeme trajanja pandemije COVID 19. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću