MENI
5.5.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović sastao se s ambasadorom Slovačke Republike u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas ambasadora Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo sveukupnom, vrlo produktivnom saradnjom Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke, te je iskazano zanimanje za poboljšanjem ekonomskih odnosa, koje bi pratile izuzetno zadovoljavajuće političke odnose.

Dr. Čović je predstavio trenutnu političku situaciju u BiH, naglasivši kako su nužni reformski procesi koji bi, uz ograničene izmjene Ustava i druge reforme, približili BiH Evropskoj uniji i NATO savezu i uklonili sve postojeće diskriminacije, za što su predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti nedvojbeno opredijeljeni.

Ambasador Kačo istaknuo je da će Republika Slovačka i dalje pružati podršku u nastavku evropskih i euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Zvaničnici su na kraju susreta istaknuli kako će i dalje raditi na unaprjeđenju bilateralnih odnosa, kao i daljem jačanju ekonomske i privredne saradnje. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću