MENI
22.1.2018

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Republike Turske u BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kocom.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da su politički odnosi BiH i Turske na vrlo visokom nivou. Takav kvalitet saradnje prisutan je i među parlamentima dvije zemlje a naročito se on prepoznaje kroz uzajamnu podršku u međunarodnim asocijacijama a posebno u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP). Kada je posrijedi saradnja između Velike narodne skupštine Turske i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine naglašena je potreba da se uz kvalitetnu komunikaciju među rukovodstavima parlamenata njeguju i dobre veze parlamentarnih grupa prijateljstva te razmjenjuju iskustava između parlamentarnih radnih tijela.

Danas je istaknuto da postoji potreba da se uloži dodatni napor kako bi se veze privrednika dvije prijateljske zemlje još više pojačale a ekonomski odnosi BiH i Turske podigli na znatno viši nivo. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću