MENI

Културна дешавања

У намјери да репрезентативни објекат Парламентарне скупштине БиХ не буде препознат само као мјесто политичког одлучивања, Секретаријат Парламентарне скупштине БиХ труди се да  скупштинске просторе што чешће отвори и за збивања из сфере културе. Такав вид анимације доприноси повећању приступачности ове институције широкој јавности и један је од главних циљева утврђених Комуникацијском стратегијом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине па је протеклих година организован већи број интересантних културних догађаја са запаженим одзивом гостију.

У приземљу зграде Парламентарне скупштине БиХ опремљен је простор за разноврсне изложбе, прије свега фотографија, ликовних и ручних радова посвећених посебним областима или обиљежавању значајних датума из новије историје Босне иХерцеговине и свијета.

Такође, повремено се за разноврсне културне манифестације користи и Велика сала Парламентарне скупштине БиХ, чија акустичност пружа изванредне услове за концертне активности и обиљежавање значајних датума и јубилеја.

Треба такође рећи и и да је плато испред зграде Парламентарне скупштине БиХ више пута коришћен за интересантне и врло посјећене позоришне представе. Одаберите датум: