MENI

Kulturna dešavanja

U nakani da reprezentativni objekt Parlamentarne skupštine BiH ne bude prepoznat jedino kao mjesto političkog odlučivanja, Tajništvo Parlamentarne skupštine BiH trudi se što češće otvoriti skupštinske prostore i za zbivanja iz sfere kulture. Takav oblik animacije povećane pristupačnosti ove institucije širokoj javnosti jedan je od glavnih ciljeva utvrđenih Komunikacijskom strategijom Parlamentarne skupštine BiH, pa je proteklih godina organiziran veći broj zanimljivih kulturnih događanja sa zapaženim odzivom gostiju.

U prizemlju zgrade Parlamentarne skupštine BiH opremljen je prostor za raznovrsne izložbe, prije svega fotografija, likovnih i ručnih radova iz posebnih područja ili obilježavanju značajnih datuma iz novije povijesti Bosne i Hercegovine i svijeta.

Također, za raznovrsne kulturne manifestacije povremeno se koristi i prostor Velike dvorane Parlamentarne skupštine BiH, koja zbog svoje akustičnosti pruža izvanredne uvjete za koncertne aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma i jubileja.

Valja također reći i i da je plato ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH više puta korišten za zanimljive i vrlo posjećene kazališne predstave. Odaberite datum: