MENI
28.4.2017

Predstavnici komisija za finansije i budžet oba doma PSBiH u Briselu na Interparlamentarnoj konferenciji o javnim nabavkama

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ljilja Zovko, predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH Predrag Kožul i njegov zamjenik Salko Sokolović činit će delegaciju PSBiH koja će učestvovati u radu Interparlamentarne konferencije na temu „Javne nabavke i uloga parlamenata“, koja će se 2. i 3. maja održati u Briselu.

Na Konferenciji, koju organizira Evropski parlament i koja je dio programa podrške Evropskog parlamenta za parlamente zemalja u procesu proširenja Evropske unije, razgovarat će se o borbi protiv zloupotrebe javnih sredstava u procesu javnih nabavki, kao i o međunarodnoj saradnji u borbi protiv korupcije.

Kako je organizator najavio, parlamentarci iz zemalja u procesu proširenja, kao i članovi Evropskog parlamenta, imat će priliku da na ove teme čuju uvodna izlaganja predstavnika komisija Evropskog parlamenta za budžetsku kontrolu, građanske slobode, pravdu i unutarnje poslove, kao i komisije za vanjske poslove i Evropskog ureda za borbu protiv prevara. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću