MENI
26.4.2017

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Italije u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicolom Minasijem.

Na sastanku je bilo riječi o bilateralnim odnosima dvije zemlje, koji su ocijenjeni kao izvrsni, bez otvorenih pitanja, kao i o nastavku i produbljivanju uspješne privredne saradnje, te trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Čolak je naglasio kako 2017. godina treba biti iskorištena za reformske zahvate, kazavši kako je nužno provoditi reforme na oba kolosjeka, odnosno zadaće iz Reformske agende provoditi istovremeno sa zadaćama reforme zakonodavstva, posebno Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na povećanje opsega parlamentarne saradnje kroz posjete na visokom nivou i razmjenu iskustava među parlamentarcima kao nosiocima procesa i važnim akterima političkog života u zemlji.

Ambasador Minasi je, zahvalivši se na prijamu, još jednom potvrdio kako Bosna i Hercegovina uživa punu podršku Italije u nastavku i realizaciji europskog puta." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariše Čolaka. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću