MENI
24.4.2017

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetila Agenciju za policijsku podršku BiH

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH boravili su danas u radnoj posjeti Agenciji za policijsku podršku Bosne i Hercegovine.

U razgovoru sa direktorom Agencije Huseinom Nanićem i njegovim saradnicima, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i članovi Zajedničke komisije Hanka Vajzović i Šemsudin Mehmedović naglasili su da je cilj posjete upoznavanje sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima Agencije kako bi se sagledale mogućnosti da Zajednička komisija, u skladu sa svojim nadležnostima, pomogne Agenciji u obavljanju redovnih poslova i zadataka.

Gospodin Nanić i njegovi saradnici naglasili su da je u proteklom periodu urađena centralna evidencija podataka zaposlenih u policijskim agencijama BiH, elektronska evidencija podataka o uniformama, naoružanju i pripadajućoj opremi u policijskim tijelima BiH, kao i informacioni sistem za vođenje evidencije i dokumentacije za Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova pri Ministarstvu sigurnosti BiH. Agencija za policijsku podršku BiH uspjela je da uradi i pravilnike o standardiziranoj opremi i naoružanju policijskih tijela BiH, kao i o policijskoj uniformi.

Prema riječima Nanića, trenutno težište u radu Agencije je na potpunoj implementaciji odredbi Zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i o agencijama za podršku policijskoj strukturi BiH, sa posebnim akcentom na nastavak aktivnosti na podršci policijskim tijelima BiH u praćenju nove informacione i komunikacione tehnologije i mogućnostima njene primjene. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću