MENI
21.4.2017

Član Komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope za jednakost i nediskriminaciju Saša Magazinović u Strazburu na zasjedanju tog Komiteta PSVE

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i član Komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE) za jednakost i nediskriminaciju Saša Magazinović učestvovat će u zasjedanju tog Komiteta, koje će se, u okviru proljetnog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, održati od 24. do 27. aprila u Strazburu.

Prema najavljenom dnevnom redu, članovi Komiteta raspravljat će o temama koje se odnose na zaštitu žena izbjeglica od nasilja na spolnoj osnovi, kao i o drugim temama u vezi sa pitanjem ravnopravnosti spolova, poput pitanja osnaživanja položaja žena u ekonomiji i javnom prostoru.

Na zasjedanju Komiteta razgovarat će se i o zaštiti prava roditelja i djece koji pripadaju nacionalnim manjinama. O ovim temama bit će riječi i na sjednici Potkomiteta za prava manjina, koja će se u Strazburu održati u ponedjeljak, 24. aprila. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću