MENI
21.4.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope na proljetnom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) učestvovat će u radu proljetnog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje naredne sedmice počinje u Strazburu.

Drugi dio redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, na kome će učestvovati predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSVE Senad Šepić, njegova zamjenica Borjana Krišto i članovi Delegacije Mladen Bosić, Damir Arnaut i Milica Marković, bit će posvećen različitim temama iz oblasti zaštite ljudskih prava i demokratije u zemljama članicama Vijeća Evrope.

Od 24. do 28. aprila u Strazburu će, kako je najavljeno, biti razmotreno funkcioniranje demokratskih institucija u Turskoj, kao i stanje ljudskih prava u regionu Sjevernog Kavkaza.

Raspravljat će se i o izvještajima o zaštiti žena izbjeglica od nasilja na spolnoj osnovi, o zaštiti prava roditelja i djece koji pripadaju nacionalnim manjinama, a bit će razmotren i Izvještaj o aktivnostima komesara Vijeća Evrope za ljudska prava u 2016. godini. 

Prema najavama organizatora, učesnicima proljetnog zasjedanja PSVE obratit će se ministar vanjskih poslova Kipra i predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope Ioannis Kasoulides, kao i predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću