MENI
19.4.2017

Održana 34. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) zatražili su na 34. sjednici od Kolegija Doma dodatni rok od 20 dana za izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut. U vezi s ovim Prijedlogom zakona članovi Komisije zatražili su pismeno izjašnjenje Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije izrazili su nezadovoljstvo dobijenom Informacijom Ministarstva komunikacija i prometa BiH o realizaciji zaključaka sa 21. sjednice Komisije. Od Ministarstva je zatražena potpuna informacija o realizaciji zaključaka sa 21. sjednice, kao i obavezno prisustvo ministra na sjednici na kojoj će se ta informacija razmatrati.

Članovi Komisije od Ministarstva su zatražili da u roku od 15 dana dostavi odgovor na ranije traženu informaciju o prijenosu javnih ovlaštenja na pojedine institucije u BiH. Ukoliko Ministarstvo tu informaciju ne dostavi u zadatom roku, o tome će, kako su odlučili članovi Komisije, biti obaviješten Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je k znanju primila Informaciju o održanoj parlamentarnoj debati iz oblasti energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću