MENI
27.3.2017

Parlamentarni vojni povjerenik razgovarao sa vojnim atašeom SR Njemačke u BiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao je danas u Sarajevu sa vojnim atašeom Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini pukovnikom Martinom H. Herrmannom.

Tokom sastanka Šiljegović je upoznao pukovnika Herrmanna s aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika u protekloj godini. Posebno je razgovarano o efektima terenskih posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH, kao i saradnji njegovog Ureda sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH.

Istaknuto je da je Ured parlamentarnog vojnog povjerenika SR Njemačke svojim neposrednim angažmanom dao veliki doprinos tokom formiranja institucije parlamentarnog vojnog povjerenika Bosne i Hercegovine, naročito na samom početku njegovog rada, tokom 2009. i 2010. godine. Cijeneći da se ovaj model uspostave Ureda vojnog povjerenika u Parlamentarnoj skupštini BiH u praksi pokazao izuzetno dobrim, sagovornici su dogovorili konkretne oblike zajedničkih aktivnosti i saradnje u narednom periodu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću