MENI
27.3.2017

Članovi stalnih delegacija PSBiH u PSOSCE i Parlamentarnoj skupštini Mediterana na Parlamentarnoj konferenciji o borbi protiv međunarodnog terorizma

Članovi Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE), predsjedavajuća Stalne delegacije Aleksandra Pandurević i predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak, te zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Ognjen Tadić učestvuju u radu Parlamentarne konferencije o borbi protiv međunarodnog terorizma, koja se u organizaciji Interparlamentarne skupštine nezavisnih zemalja Commonweltha (IPA CIS) i PSOSCE-a 27. i 28.3.2017. godine održava u Sankt Petersburgu.

Dnevnim redom planirano je da Konferencija započne inauguralnom plenarnom sjednicom IPA CIS-a. Tokom otvorenja konferencije, najavljeno je da će se prisutnim učesnicima obratiti predsjednica Vijeća IPA CIS-a i predsjednica Federalnog vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvienko, te predsjednica PSOSCE-a Christine Muttonen, koje će ujedno i predsjedavati prvim dijelom plenarne sjednice, na kojem će se raspravljati o međunarodnoj saradnji u području sigurnosti i borbe protiv terorizma. Obzirom da su u okviru ovog skupa planirana izlaganja predsjednika parlamenata i voditelja međunarodnih organizacija učesnicima Konferencije obratit će se predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak.

Tokom drugog dijela učesnici Konferencije razgovarat će o humanitarnim aspektima aktivnosti za borbu protiv terorizma, dok je u okviru posljednjeg dijela ove plenarne sjednice planirana rasprava o ekonomskim i društvenim osnovama za međunarodni sigurnosni okvir na ovom polju. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću