MENI
16.3.2017

Članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi na sastancima generalnih komiteta PSSEECP-a

Zamjenici predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak i Momčilo Novaković učestvovat će u radu sastanaka Generalnog komiteta PSSEECP-a za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu i Generalnog komiteta PSSEECP-a za pravosuđe, unutarnje poslove i saradnju u oblasti sigurnosti, koji će se 17. i 18. marta održati u Zagrebu.

Na sastanku Generalnog komiteta PSSEECP-a za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu, koji će biti održan 17. marta, bit će prezentiran Nacrt izvještaja pod nazivom „Smanjenje zavisnosti od nabavke energije u Jugoistočnoj Evropi“. Nakon rasprave parlamentaraca, među kojima će biti i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSSEECP Momčilo Novaković, očekuje se usvajanje Izvještaja i Rezolucije na ovu temu.

U subotu, 18. marta bit će održan sastanak Generalnog komiteta PSSEECP-a za pravosuđe, unutarnje poslove i saradnju u oblasti sigurnosti, na kome će učestvovati zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSSEECP Bariša Čolak. Tokom sastanka bit će prezentirani Nacrt izvještaja pod nazivom „Sigurnosni izazovi u Jugoistočnoj Evropi – regionalni odgovor“. Najavljeno je da će Generalni komitet PSSEECP-a za pravosuđe, unutarnje poslove i saradnju u oblasti sigurnosti usvojiti Izvještaj i Rezoluciju na ovu temu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću