MENI
15.3.2017

Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH razgovarali sa grupom savjetnika ambasada Velike Britanije u zemljama regiona

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenka Džambas i članovi Zajedničke komisije Sredoje Nović, Momčilo Novaković i Zaim Backović razgovarali su danas sa grupom savjetnika za politička i ekonomska pitanja ambasada Velike Britanije u zemljama regiona Zapadnog Balkana.

Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH upoznali su britanske diplomate iz regiona i predstavnike britanskog Ministarstva vanjskih poslova sa nadležnostima i radom ove Komisije, te razmijenili informacije o ulozi sličnih komisija u parlamentima zemalja Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.

Naglašeno je da bi uloga ovakvih komisija trebala biti značajnija nakon što država dobije status kandidata za ulazak u Evropsku uniju. To se, kako je rečeno, posebno odnosi na usvajanje seta reformskih zakona u procesu prilagođavanja zakonodavstva pravnoj stečevini Evropske unije.

Savjetnici u ambasadama Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji izrazili su interesovanje za uspostavljanje bliske saradnje sa članovima Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH, te ponudili pomoć u radu ove Komisije u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću