MENI
15.3.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić primio grupu savjetnika ambasada Velike Britanije u zemljama regiona

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić primio je danas u Sarajevu grupu savjetnika ambasada Velike Britanije za politička i ekonomska pitanja u zemljama regiona Zapadnog Balkana.

Gosti iz ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova, interesirali su se za ekonomske perspektive regiona, mogućnosti unapređenja regionalne saradnje na političkom i ekonomskom planu, kao i za napredak naše zemlje u procesu evropskih integracija.

Ističući da je britansko – njemačka inicijativa prije dvije godine otkočila evropski put Bosne i Hercegovine i značajno doprinijela otvaranju ekonomskih perspektiva naše zemlje, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić ocijenio je da izvršne vlasti na svim nivoima, uprkos povremenim političkim krizama, ulažu ogromne napore na provođenju reformi i ispunjavanju Evropske ekonomske agende.

Softić je pozdravio održavanje regionalnog samita premijera zemalja regiona u Sarajevu, ocjenjujući da će taj skup značajno doprinijeti smirivanju političkih tenzija u BiH i cijelom regionu, te otvoriti prostor za poboljšanje političkih odnosa i ekonomske saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

Prema riječima Softića, regionalna saradnja predstavlja ključ stabilnosti i napretka BiH i svih zemalja regiona. S tim u vezi, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH apostrofirao je i ulogu parlamenata, kao institucija u kojima se najlakše premoštavaju sva otvorena pitanja i političke razlike. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću