MENI
14.3.2017

Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH posjetili Ministarstvo komunikacija i prometa BiH

Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) posjetili su danas Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine s ciljem praćenja realizacije preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda PSBiH povodom razmatranja revizorskih izvještaja za 2015. godinu za institucije koje su od Ureda za reviziju institucija BiH dobile „mišljenje s rezervom“ i „mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje“.

Predsjedavajuća Komisije Ljilja Zovko, njen zamjenik Sifet Podžić i članovi Komisije Safet Softić, Zdenka Džambas i Dragutin Rodić u razgovoru s ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom interesirali su se za aktivnosti Ministarstva, kao i za otklanjanje nedostataka sadržanih u revizorskom izvještaju za to Ministarstvo za 2015. godinu.

Ministar Jusko i njegovi saradnici naglasili su da su ispoštovane gotovo sve preporuke Ureda za reviziju institucija BiH sadržane u revizorskom izvještaju za 2015. godinu, te da je u toku realizacija malog broja preostalih preporuka.

Ističući da su vrata Ministarstva komunikacija i prometa BiH za predstavnike najviše institucije zakonodavne vlasti u BiH uvijek otvorena i da posjetu članova Komisije za finansije i budžet Doma naroda vidi kao podršku od strateške važnosti za Ministarstvo, ministar Jusko naglasio je da to Ministarstvo u ovom trenutku rješava niz gorućih pitanja koja se odnose na izgradnju Koridora 5C, mostova u Gradišci i na Svilaju, pitanja izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd, pitanja kontrole neba iznad naše zemlje, kao i pitanja digitalizacije i uvođenja 4G mreže. S tim u vezi, ministar Jusko naglasio je da je usvajanje Okvirne prometne strategije otvorilo vrata za realizaciju brojnih projekata u BiH koje će finansijski podržati Evropska unija.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom ispunjavanja preporuka iz revizorskog izvještaja, kao i ukupnim radom Ministarstva komunikacija i prometa BiH, članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH preporučili su predstavnicima Ministarstva da odgovore na revizorske preporuke objavljuju i na internet – stranici Ministarstva. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću