MENI
14.3.2017

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak razgovarao sa šefom Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Bariša Čolak razgovarao je sa šefom Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu Drahoslavom Stefanekom. Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te aktivnostima Vijeća Evrope.

Sagovornici su izrazili pozitivna očekivanja od političkog dijaloga, te uvjerenje u što skorije iznalaženje rješenja koja će omogućiti uspješno provođenje odluka Evropskog suda za ljudska prava, kao i Ustavnog suda BiH, te eliminirati diskriminatorne odredbe Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. U tom smislu Čolak je kazao kako je 2017. godina pogodno vrijeme za konkretne promjene i postizanje suglasja među političkim partnerima, budući da je na vlastima odgovornost za stabilizaciju političke situacije u zemlji.

Ambasador Stefanek izrazio je punu podršku, putem raspoloživih resursa kojima raspolaže Vijeće Evrope, procesima u Bosni i Hercegovini koji mogu doprinijeti iznalaženju kompromisa, te izbjegavanju svakog oblika diskriminacije konstitutivnih naroda i ostalih." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariše Čolaka. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću