MENI
23.2.2017

Delegacija PSBiH učestvuje u Beču na 16. zimskom zasjedanju PSOSCE

Plenarnim zasjedanjem tri generalna komiteta, danas je u Beču započelo 16. zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE).

Tokom zasjedanja, na kojem u ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) učestvuju članovi Delegacije PSBiH u PSOSCE Bariša Čolak i Halid Genjac, prisutnima su se najprije obratile predsjednica Nacionalnog vijeća Austrije Doris Bures i predsjednica PSOSCE Christine Mattonen, koje su u uvodnim obraćanjima poseban naglasak stavile na pitanja zaštite ljudskih prava u kriznim vremenima.

U okviru plenarnog zasjedanja učesnicima se obratila i Specijalna predstavnica za ljudska prava Hedy Fry, koja je predstavila Izvještaj o zaštiti ljudskih prava.

Raspravom u okviru sjednice Generalnog komiteta za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i okoliš na temu: „Upravljanje prirodnim resursima, zaštita vode i klimatske promjene“, u čijem radu će učestvovati i član Delegacije PSBiH u PSOSCE Halid Genjac, bit će okončan prvi dan 16. zimskog zasjedanja PSOSCE u Beču. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću