MENI
22.2.2017

Poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Hazim Rančić i Diana Zelenika u Budimpešti na Regionalnom seminaru o ciljevima održivog razvoja

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Hazim Rančić i Diana Zelenika učestvovat će na Regionalnom seminaru o ciljevima održivog razvoja, kojeg u Budimpešti 23. i 24. februara za parlamentarce zemalja centralne i istočne Evrope i centralne Azije zajednički organiziraju Narodna skupština Mađarske i Interparlamentarna unija.

Programom Regionalnog seminara, koji je posvećen raspravi o ulaganju u rješavanje problema nastalih klimatskim promjenama i mogućnostima saradnje evropskih i azijskih država u oblasti voda, predviđeno je da se parlamentarcima predstave informacije o uspostavljanju agende održivog razvoja, sadržaju agende i o značaju ciljeva održivog razvoja.

Posebne sesije na ovom skupu bit će posvećene općim efektima klimatskih promjena, posebno klimatskim migracijama, kao i pitanju utjecaja klimatskih promjena na poljoprivredu i sigurnost hrane. Bit će riječi i o efikasnom upravljanju vodom u zemljama centralne i istočne Evrope i centralne Azije, te ključnim koracima koje parlamenti zemalja učesnica treba da preduzmu u vezi sa donošenjem programa efikasnog upravljanja vodama. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću