MENI
22.2.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana na plenarnom zasjedanju PAM-a

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović i zamjenik predsjedavajućeg Mirsad Isaković učestvovat će na 11. plenarnom zajedanju PAM-a, koje će 23. i 24. februara ove godine biti održano u portugalskom gradu Portu.

U okviru prezentacije rada Stalnog komiteta za političku i sigurnosnu saradnju PAM-a, učesnici će razgovarati o saradnji u oblasti migracija i sigurnosti, te obaviti raspravu i glasati o rezolucijama pod nazivima „O borbi protiv terorizma“ i „Sigurnosni izazovi vezani za migracije“.

Tokom rasprave o radu Stalnog komiteta za ekonomsku, socijalnu i saradnju u oblasti okoliša, predviđeno je da se razgovara o ekonomskoj saradnji u regionu Mediterana, te da se obavi rasprava i glasa o rezolucijama čiji su nazivi „Izazovi klimatskih promjena: nakon Pariza i Marakeša“ i „Utjecaj arapskog proljeća na području Mediterana“.

Učesnicima će, također, biti prezentiran i rad Stalnog komiteta za dijalog između civilizacija i ljudska prava. Kako je najavljeno, u okviru ovog panela, raspravljat će se i glasati o rezoluciji čiji je naziv „Zaštita kulturnih nasljeđa“.

Prema dnevnom redu, na kraju 11. plenarnog zasjedanja birat će se novi predsjednik PAM-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću