MENI
21.2.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak primili novoimenovane ambasadore BiH u Japanu i Republici Turskoj

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i Doma naroda PSBiH Bariša Čolak primili su danas novoimenovane ambasadore naše zemlje u Japanu Borislava Marića i Republici Turskoj Bakira Sadovića i poželjeli im uspjeh u njihovim diplomatskim misijama.

Tokom sastanka zajednički je konstatirano da su Japan i Republika Turska države sa kojima Bosna i Hercegovina ima dugogodišnje prijateljske odnose i izuzetnu saradnju na političkom, ekonomskom i obrazovno – kulturnom planu.

Posebno je istaknuto da Japan predstavlja državu koja je u samom vrhu po realizaciji donatorskih projekata u Bosni i Hercegovini, kao i činjenica da je Republika Turska država u kojoj naša zemlja ima istinskog prijatelja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu, budući da turski privrednici ulažu i pokazuju stalan interes za dodatna ulaganja na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Džaferović i Čolak naglasili su da prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine sa Japanom i Republikom Turskom otvaraju prostor za puni diplomatski angažman naših ambasadora na svim poljima, posebno na ekonomskom, gdje, kako je rečeno, uvijek postoji prostor za unapređenje saradnje.

Izražavajući nadu da će i ekonomska situacija u našoj državi biti bolja, što bi doprinijelo poboljšanju uslova za rad svih diplomatsko – konzularnih predstavništava BiH u svijetu, Džaferović i Čolak naglasili su da očekuju i vjeruju da će novoimenovani ambasadori u Japanu i Republici Turskoj biti uspješni predstavnici svih naroda i građana Bosne i Hercegovine u tim zemljama. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću