MENI
21.2.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić razgovarali sa savjetnikom predsjednika Palestine

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić razgovarali su danas sa savjetnikom predsjednika Palestine Mahmoudom S.A. Alhabashom koji boravi u službenoj radnoj posjeti našoj zemlji.

Gospoda Džaferović i Softić istaknuli su tokom razgovora da Bosna i Hercegovina podržava trajno rješenje palestinskog pitanja kroz predloženi koncept "Dvije države" na osnovu kojeg bi Palestina i Izrael u budućnosti kao dvije suverene države sarađivale i doprinosile sveukupnoj saradnji u regionu. Na taj način prestala bi, kako je rečeno, i višedecenijska patnja naroda Palestine te bi bio otvoren put ka trajnom miru i prosperitetu.

Sagovornici su se danas saglasili da su politički odnosi BiH i Palestine na visokom nivou i nisu opterećeni međusobno neriješenim pitanjima. U tom svijetlu dobrom je ocijenjena i parlamentarna saradnja između Bosne i Hercegovine a istaknuto je da postoji prostor za njeno dalje unapređenje. Tokom razgovora, gospodin Alhabasha prenio je poziv palestinskog predsjednika Mahmoud Abbasaa rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH da u skoroj budućnosti zvanično posjeti Palestinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću