MENI
21.2.2017

Predsjedavajuća Kluba delegata hrvatskog naroda Ljilja Zovko u Zagrebu na obilježavanju 100. godišnjice spašavanja djece iz BiH i Hrvatske

Predsjedavajuća Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ljilja Zovko prisustvovat će svečanoj akademiji, koja će, povodom obilježavanja 100. godišnjice od spašavanja gladne djece krajem i neposredno nakon završetka Prvog svjetskog rata, 22. februara biti održana u Zagrebu.

Prema službenim podacima organizatora svečanosti, u periodu od 1917. do 1919. godine od smrti je spašeno više od 17.000 djece iz Istre, Kvarnera, Hrvatskog primorja, Dalmacije, Slovenskog primorja i Bosne i Hercegovine, od čega iz BiH 12.270 djece. Taj pothvat, navode organizatori, u kojem posebno mjesto zauzima fra Didak Buntić, s pravom se smatra jednim od najsvjetlijih događaja u 20. vijeku.

Svečana akademija bit će održana u organizaciji Provincijalata Hercegovačke franjevačke provincije i uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću