MENI
23.1.2017

Predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH u zvaničnoj radnoj posjeti Republici Turskoj

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Safet Softić boravit će od 24. do 26. januara u zvaničnoj radnoj posjeti Republici Turskoj, gdje će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa i privredne saradnje dvije prijateljske zemlje.

Delegaciju PSBiH u Ankari će, kako je predviđeno, primiti predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, kao i predsjednik Vlade Republike Turske Binali Yildirim.

Džaferović i Softić razgovarat će i sa zamjenikom predsjednika Velike narodne skupštine Turske Ahmetom Aydinom, kao i s predsjedavajućim Grupe prijateljstva za BiH u turskom Parlamentu Hakanom Cavusogluom.

Tokom zvanične posjete Republici Turskoj, Delegacija PSBiH boravit će i u Bursi, centru istoimene industrijski najrazvijenije turske pokrajine, gdje će sa domaćinom, guvernerom Burse Izzettinom Kucukom, razgovarati o mogućnostima privredne saradnje i investiranja turskih privrednika u našu zemlju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću