MENI
8.12.2016

Član Delegacije PSBiH u PSVE Saša Magazinović u misiji posmatranja prijevremenih parlamentarnih izbora u Makedoniji

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) boravit će od 9. do 12. decembra u Makedoniji, gdje će, u svojstvu člana Ad hoc komiteta PSVE, posmatrati prijevremene parlamentarne izbore u Makedoniji, koji će se održati u nedjelju, 11. decembra.

Na osnovu odluke Biroa PSVE, Magazinović će biti dio posmatračke misije koja će brojati 20 poslanika iz različitih političkih grupacija u PSVE i na čijem će čelu biti predsjedavajući ovog Ad hoc komiteta Stefan Schennach iz Austrije.

Programom posmatračke misije predviđeni su susreti sa najvišim zvaničnicima Makedonije, predstavnicima vodećih političkih partija, kao i predstavnicima misija OSCE-a i Evropske unije u Makedoniji.

Predviđeni su i susreti sa predstavnicima Državne izborne komisije, pravosuđa, nevladinih organizacija i medija u Makedoniji.

Svoje ocjene izbornog procesa predstavnici Ad hoc komiteta PSVE predstavit će na konferenciji za novinare u Skoplju u ponedjeljak, 12. decembra, u popodnevnim satima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću