MENI
17.4.2008

PREDSJEDAVAJUĆI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST, BRANKO ZRNO OBRATIO SE UČESNICIMA SKUPA U TREBINJU



Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Branko Zrno obratio se danas učesnicima konferencije "Regionalna saradnja i pružanje pomoći u kriznim situacijama i prirodnim katastrofama - problemi i perspektive“ koja se održava u Trebinju.           
 

Istaknuvši još jednom da je cilj Konferencije rasprava o uspostavljanju i jačanju regionalne saradnje, boljoj razmjeni informacija te o tome kako stvoriti samoodrživu mrežu prekogranične saradnje zasnovane na dugoročnim planovima predsjedavajući Branko Zrno nastavio je:                                                     
„Želimo učiniti sve da osiguramo vidljive i direktne rezultate za svakodnevni život ljudi. Želimo naći rješenja i suočiti sa sa iznenadnim i hitnim problemima kao što su požari, poplave.
Isto tako, jedan od glavnih ciljeva Konferencije je postizanje sporazuma između naših zemalja o zajedničkoj strategiji za sprečavanje požara, kako bi se spriječilo dalje uništavanje ovih područja.
Organizatori Regionalne konferencije smatraju da bi od općeg interesa bilo kada bi Konferencija rezultirala inicijativom za pokretanje postupka potpisivanja Protokola o prekograničnoj saradnji u zajedničkom gašenju požara između državnih vlasti Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije nakon čega bi se ovaj dokument našao u ustaljenoj proceduri institucija zemalja učesnica.
Dragi gosti, molimo vas da imate razumjevanje za to što Konferenciju održavamo u uvjetima kakvi jesu. Blještavilo velikih kongresnih sala nam nije potrebno. Potrebno nam je međusobno razumjevanje, povjerenje i suradnja.“, rekao je na kraju predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Branko Zrno. (kraj)

 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću