MENI
16.4.2008

TREBINJE: PREDSTAVNICI PARLAMENTA BIH RAZGOVARALI SA NAČELNIKOM OPĆINE (ONASA)



Načelnik Opštine Trebinje Dobroslav Ćuk danas je u Trebinju razgovarao sa delegacijom Parlamenta BiH, koju je predvodio Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg  Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta, o mogućnostima uspostvaljanja bolje prekogranične saradnje, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Džaferović je kazao da će u Trebinju 17. i 18. aprila biti održana dvodnevna konferenciju o regionalnoj saradnji u sprečavanju elementranih nepogoda, na kojoj će učestvovati predstavnici BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije,          
"Cilj konferencije je bolja regionalna saradnja u sprečavanju elementarnih nepogoda, a očekujemo da će na  njoj biti pokrenuta inicijativa za potpisivanje protokola o međugraničnoj saradnji po ovim pitanjima između zemalja u regionu",rekao je Džaferović.
Prema njegovim riječima, trenutno je u proceduri donošenje  državnog zakona koji bi trebao da uredi ovu oblast i da osigura maksimalnu kooridanciju i saradnju svih organa vlasti u BiH po ovom pitanju.
Načelnik Čuk podsjetio je  da je Trebinje do sada pokretalo više ozbiljnijih inicijativa, kojima bi bila poboljšana prekogranična saradnja.
"Vatra ne poznaje granice, i, stoga, i mi moramo da se na neki način prilagodimo i da uspostavimo dobre odnose  i dobru prekograničnu saradnju", kazao je Ćuk.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću