MENI
16.4.2008

BOSNA I HERCEGOVINA DOBILA STATUS STALNOG ČLANA GRUPE 12+, NAJVIŠEG ZAKONODAVNOG TIJELA U INTERPARLAMENTARNOJ UNIJI



Bosna i Hercegovina dobila je status stalnog člana Grupe 12+, najznačajnijeg zakonodavnog tijela u Interparlamentarnoj uniji.
Ovo je odlučeno na 118. Skupštini Interparlamentarne unije koja se održava u Cape Townu i kojoj prisustvuje Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koju čine Vinko Zorić, Adem Huskić i Azra Alajbegović.

Brojni susreti naše delegacije i lobiranja rezultirali su pozitivnim odgovorom na pismo sa molbom za prijem u članstvo u Grupi 12+, koje je Vinko Zorić, zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PS BiH u IPU, uputio predsjedniku Grupe 12 + u Interparlamentarnoj uniji. Bosna i Hercegovina je nakon statusa posmatrača dobila status stalnog člana ovog tijela.   
Inače, osnovna tema zasjedanja je opća debata o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u svijetu pod nazivom „Pomicanje granica siromaštva“. Tokom konferencije Delegacija PSBIH imala je niz bilateralnih susreta sa delegacijama Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Austrije, Srbije i Hrvatske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću