MENI
7.4.2008

POČETAK SJEDNICE DOMA NARODA PARLAMENTA BIH U 11.30 SATI (ONASA)



Početak 15. sjednice Doma naroda Parlamenta, zbog ranije zakazanih međunarodnih aktivnosti i komemorativne sjednice povodom smrti člana Parlamenta BiH Avde Čampare, zakazan je za danas 11.30 sati.

Dom naroda Parlamenta BiH trebao bi na današnjoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakonа o upotrebi i zaštiti naziva BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.
Prijedlozi pomenutih zakona trebali bi biti razmatrani u drugom čitanju, kao i Prijedlog kodeksa ponašanja delegata i poslanika, Prijedlog zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Službi za poslove sa strancima. 
Kako je ranije najavljeno, u prvom čitanju, između ostalog, trebali bi biti razmatrani Prijedlog okvirnog zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, te prijedlozi zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima i plaćama i naknadama u državnim institucijama. 
Prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Zakona o ličnoj karti državljana BiH, Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH na dnevnom su redu, također, u prvom čitanju. 
Dom naroda trebao bi se u ponedjeljak izjasniti i o principima i načelima Prijedloga okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH, o izvještajima o radu u prošloj godini Državne regulatorne komisije za električnu energiju i Pravobranilaštva u BiH, te o Informaciji o radu Tužilaštava BiH i stanju sigurnosti u našoj zemlji u 2007. godini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću