MENI
3.4.2008

NASTAVLJENA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH (ONASA)



U Sarajevu je danas nastavljena sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, koja je jučer prekinuta kako bi bile obavljene dodatne konsultacije o prijedlozima zakona iz oblasti reforme policije.
Zastupnici bi se danas trebali izjasniti o zahtjevima za razmatranje po hitnom postupku prijedloga zakona iz oblasti reforme policije, koje su u parlamentarnu proceduru uputili Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranka za BiH i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH.

Prijedlozi zakona SNSD su, ustvari, prijedlozi koje je ranije uputilo Vijeće ministara BiH, ali koji nisu prošli komisijsku fazu, dok je Stranka za BiH u njih ugradila amandmane.
Prijedlog HDZ BiH predstavlja pokušaj kompromisnog rješenja i približavanja stavova SNSD i Stranke za BiH o ovom pitanju. 
O ovim zahtjevima je jučer obavljena rasprava, a zastupnici će se o njima izjasniti poslije rasprave o svim tačkama dnevnog reda. 
Između ostalog, Zastupnički dom bi se danas trebao izjasniti o Prijedlogu zakona o agenciji za kontrolu i osiguranje prislinog oduzimanja imovine stečene krivičnim djelima i upravljanja oduzetom imovinom, čiji predlagači su poslanici Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Prijedlogu zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci, te o Prijedlogu zakona o platama i naknadama u institucijama BiH. 
Prijedloge ovih zakona zastupnici će razmatrati u prvom čitanju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću