MENI
1.4.2008

SARAJEVO: SUTRA SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA BIH (ONASA)



U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH i Prijedlog zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi BiH.

Prvobitni prijedlozi pomenutih zakona, čiji predlagač je bilo Vijeće ministara BiH, nedavno su osporeni u komisijskoj fazi u Parlamentu BiH, nakon čega je pokrenuta serija razgovora između predstavnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke za BiH o sadržaju mogućih amandmana i proceduri njihovog ponovnog razmatranja.
Usvajanje ovih zakona navodi se kao uslov za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i EU, a u slučaju njihovog ponovnog odbijanja u parlamentarnoj proceduri predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić najavio je da će podnijeti ostavku.
Između ostalog, zastupnici bi se sutra u drugom čitanju trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona  BiH, Prijedlogu zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Službi za poslove sa strancima i Prijedlogu kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentu BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću