MENI
18.3.2008

PARLAMENT BIH: POLICIJSKI ZAKONI SUTRA PONOVO NA DNEVNOM REDU NADLEŽNE KOMISIJE (ONASA)



Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH razmatraće sutra, u tzv. drugoj komisijskoj fazi, prijedloge zakona iz oblasti reforme policije, nakon što je Zastupnički dom danas odbio prihvatiti negativne izvještaje o pomenutim zakonskim prijedlozima koje je ta komisija sačinila na svojoj prošloj sjednici. 
Sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost biće održana sutra u 17.00 sati, kada će se na dnevnom redu ponovo naći Prijedlog zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i agencijama za podršku policijskoj strukturi BiH i Prijedlog zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH.

Oba zakona su u prvom čitanju usvojena u Zastupničkom i Domu naroda Parlamenta BiH. 
Nadležna parlamentarna komisija na sjednici 12. marta odbila je prihvatiti prijedloge pomenutih zakona, pri čemu su protiv bili njeni članovi iz Stranke demokratske akcije (SDA), Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Srpske demokratske stranke (SDS), dok su za njih glasali članovi Komisije iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranke za BiH, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i HDZ 1990. 
Prije izjašnjavanja o prijedlozima zakona članovi Zajedničke komsije za odbranu i sigurnost su odbili i više amandmana na ove zakone, koje su podnijele SDA, Stranka za BiH, HDZ 1990 i SDP BiH. 
Protiv svih amandmana, kako su ranije i najavili, bili su članovi Komisije iz SNSD-a, dok su članovi Komisije iz SDS-a bili suzdržani tokom glasanja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću