MENI
13.3.2008

MILORAD ŽIVKOVIĆ I MIRJANA MALIĆ RAZGOVARALI SA REGIONALNOM DIREKTORICOM INTERNACIONALNE FEDERACIJE ZA PLANIRANJE PORODICE



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajući Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj Milorad Živković i poslanica Mirjana Malić primili su danas Vicky Claeys, regionalnu  direktoricu Internacionalne Federacije za planiranje porodice - IPPF. 

Razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima grupe i saradnji sa drugim organizacijama koje se bave istom ili slicnom tematikom. Tokom susreta još jednom je naglašena odlučnost u promovisanju i daljnem radu na poboljšavanju populacione politike, seksualnog i reproduktivnog zdravlja, kao i daljnje napredovanje Parlamentarne grupe za populaciju u članstvima u međunarodnim asocijacijama koje tretiraju navedenu problematiku. U tom kontekstu gđa. Claeys je upoznata sa permanentnim aktivnostima članova grupe u internacionalnim kontaktima, učestvovanju u seminarima i izradi raznih programa i strategija iz svog okvira djelovanja. Gđa. Vicky Claeys je iskazala i podršku IPPF-a Parlamentarnoj grupi za populaciju i razvoj i pozvala na unapređenje daljne saradnje na obostrano zadovoljstvo.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću