MENI
18.2.2008

DELEGACIJA PSBIH NA KONFERENCIJI POSVEĆENOJ PREDSTOJEĆEM SAMITU NATO-a



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na čelu sa Brankom Zrnom, predsjedavajućim Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i Slavkom Matićem, predsjedavajućim Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma prisustvuje dvodnevnoj konferenciji u Skoplju koja je posvećena predstojećem Samitu NATO u Bukureštu.

Osnovna teme skupa koji se održava danas i sutra (18. i 19.02.2008.- godine) je "NATO, Bukurešt i šire - Uloga parlamentarnih komisija za vanjsku politiku i odbranu u implementaciji ciljeva i politike NATO-a".
Polaganjem vijenca na Gradskom groblju u Skoplju, Delegacija je danas odala počast nedavno poginulim makedonskim vojnicima iz sastava EUFOR-a u BiH a ovom činu prisustvovali su načelnik Glavnog štaba Vojske R Makedonije, general Miroslav Stojanovski, delegacija Parlamenta R Makedonije i predstavnici ambasade BiH u Makedoniji.
Drugog dana konferencije bosanskohercegovačka delegacija će učesnicima prezentirati svoje aktivnosti pred predstojeći NATO Samit u Bukureštu. (kraj)

 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću