MENI
10.10.2007

PREDSJEDAVAJUĆI DOMA NARODA ILIJA FILIPOVIĆ SUSREO SE SA PREDSJEDNIKOM PARLAMENTA IR IRANA



Saradnju na ekonomskom nivou neophodno je unaprijediti, a međuparlamentarni odnosi i što intezivniji kontakti na svim nivoima vlasti doprinjet će poboljšanju odnosa u ovoj sferi. Ovo je zaključak današnjeg prvog radnog sastanka predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH, Ilije Filipovića sa g. Gholam Ali Haddad Adelom predsjednikom Parlamenta Islamske Republike Iran koji se sa delegacijom nalazi u zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

Kako je rečeno, tokom susreta, ekonomska saradnja u budućnosti trebala bi pratiti dobre odnose dvije zemlje, te pružiti mogućnost  iranskim privrednim delegacijama da što bolje upoznaju privredne potencijale Bosne i Hercegovine. U tom cilju potrebno je i aktivniji raditi na povratku bosanskohercegovačkih firmi na tržište Irana.
U prijatnom razgovoru predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović naglasio je da mu je posebno zadovoljstvo primiti u prvu posjetu predsjednika Parlamenta Irana. Jačanju međuparlamentarnu saradnje dvije zemlje i inteziviranju kontakata doprinjet će i najavljeno skoro formiranja parlamentarnih grupa prijateljstava. (kraj)

 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću