MENI
9.10.2007

B. BELKIĆ SUTRA S ČLANICAMA ASOCIJACIJE UDRUŽENJA ZA BRIGU O PACIJENTICAMA OBOLJELIM OD TUMORA DOJKE (ONASA)



Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Beriz Belkić primiće sutra u Sarajevu članice Asocijacije udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od tumora dojke u BiH.
On je izrazio želju da se upozna s problemima Asocijacije, kako bi se našao način da i Zastupnički dom Parlamenta BiH da doprinos kampanji “Zagrljaj podrške", saopćila je Asocijacija udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od tumora dojke u BiH.
Kampanja “Zagrljaj podrške” počela je 1. oktobra s ciljem podizanja svijesti o karcionomu dojke, zloćudnoj bolesti koja pogađa veliki broj žena u BiH. 
Tokom jednomjesečne kampanje biće realizirano niz aktivnosti kako bi se prikupilo 250.000 KM za kupovinu dva mobilna mamografa, jednog za teritoriju Federacije BiH i jednog za teritoriju Republike Srpske (RS).
Pokrovitelji kampanje su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i entitetska ministarstva zdravstva, dok je generalni sponzor kompanija "Hofman La Roche".
Aktivirani su i telefonski brojevi kod sva tri telekom operatera u BiH putem kojih će građani moći donirati sredstva za kupovinu mamografa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću