MENI
5.10.2007

DELEGACIJA PARLAMENTA LITVANIJE STIŽE U NEDJELJU U ZVANIČNU POSJETU BIH (ONASA)



Delegacija Komisije za nacionalnu sigurnost i odbranu Parlamenta Litvanije, koju predvodi predsjedavajući ove komisije Algimantas Matulevicius, u nedjelju, 7. oktobra, dolazi u zvaničnu posjetu Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH.
Tokom boravka u BiH, litvanska delegacija imaće nekoliko susreta, a za ponedjeljak su predviđeni susreti u Parlamentranoj skupštini BiH, saopštio je Sektor za odnose s javnošću Parlamenta BiH. 
Sastanak predstavnika dviju komisija počeće u 11.45 sati (u 12.45 sati predviđeno je da će se novinarima obratiti Branko Zrno, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH i Algimantas Matulevicius, šef litvanske delegacije). 
Litvanska delegacija razgovaraće i s predsjedavajućim oba doma Parlamenta BiH, posjetiti Graničnu policiju BiH (14.30 sati - Butmir), te obići kulturne i istorijske znamenitosti Sarajeva. 
U utorak, 9. oktobra, predviđeni su razgovori s ministrom odbrane BiH, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, te predstavnicima NATO Štaba u BiH i Misije OSCE u BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću