MENI
2.7.2007

RADIONICA O STANJU U OBLASTI NAORUŽANJA I MUNICIJE U BOSNI I HERCEGOVINI



U organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine, Misije OSCE-a u BiH i UNDP-a danas i sutra (2. i 3. juli 2007. godine) održava se radionioca na temu „Stanje u oblasti naoružanja i municije u Bosni i Hercegovini“.

Uvodnim izlaganjima učesnike radionice pozdravili su Branko Zrno, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i komadant EUFOR- a, admiral Hans Jochen Wilthauer, rezidentna predstavnica UNDP-a za BiH Christine Mc Nab, general major Christian Millotat, šef Odjela za sigurnosnu saradnju OSCE Misije u BiH.

Cilj održavanja radionice je sagledavanje trenutnog stanja, planova i programa u oblasti naoružanja i municije u BiH. Posebna pažnja posvećena je programima i projektima koje treba realizirati tokom ove i naredne 2008. godine.

U radu radionice učestvuju predstavnici institucija BIH, Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavici MUP-a F BIH, MUP -a RS, Granične policije BiH, SIPA-e, Interpola kao i predstavnici međunarodne zajednice u BIH, UNDP, EUFOR-a, NATO Štaba u BIH, OHR, OSCE-e Misije u BIH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću