MENI
25.5.2007

PREDSJEDAVAJUĆI BERIZ BELKIĆ RAZGOVARAO SA ZAMJENIKOM MINISTRA VANJSKIH POSLOVA KUBE



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Beriz Belkić razgovarao je danas sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Kube, Eurelia Cabarellero Rodrigezom, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

Upoznajući predsjedavajućeg Belkića sa političkom i ekonomskom situacijom na Kubi i specifičnostima biranja članova Parlamenta, zamjenik ministra vanjskih poslova g. Rodrigez istakao je da je ideja vodilja ove posjete ponovno uspostavljanje prijateljskih odnosa sa narodima koji žive na području bivše Jugoslavije, pa tako i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom.

Prema riječima predsjedavajućeg Beriza Belkića, bez obzira na geografsku udaljenost, u uslovima globalizacije nema razloga da naše zemlje ne sarađuju i na diplomatskom i ekonomskom nivou.  U tom kontekstu razgovarano je o mogućnostima povezivanja i saradnje bosanskohercegovačkog parlamenta sa parlamentom Kube, osnivanju međuparlamentarnih grupa prijateljstva, te saradnji privrednika dvije zemlje. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću