MENI
16.5.2007

SASTANCI DELEGACIJE ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST U PODGORICI



Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, na čelu sa predsjedavajućim Komisije Brankom Zrnom boravi u dvodnevnoj posjeti  Skupštini Crne Gore i njenim radnim tijelima kao i crnogorskim ministarstvima odbrane unutrašnjih poslova.

Tokom prvog dana posjete, danas su se članovi delegacije susreli sa članovima parlamentarnog Odbora za bezbjednost i odbranu, zatim Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije, zatim Savjetom za građansku kontrolu rada policije te potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Rifatom Rastoderom.

Tokom ovih susreta razmijenjena su mišljenja  i iskustva iz rada naših  radnih tijela sa posebnim osvrtom na procese i probleme vezane za pitanja odbrane i sigurnosti, reformske procese koji su u toku, te  pitanja unaprijeđenja saradnje radnih tijela, parlamenata i drugih  struktura u odbrambeno sigurnosnoj oblasti.

Na putu opće demokratizacije, zaključeno je da je neophodno ostvarivati češće susrete radnih tijela parlamenata naših zemalja uz uzajamno pružanje pomoći na putu koji nas vodi ka evropskim i  evroatlanskim integracijama.
Inače, delegacija Zajedničke komisije susrest će se sutra sa sa predstavnicima MUP-a, Direktorom policije kao i predstavnicima Ministarstva odbrane Crne Gore.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću