MENI
6.3.2007

ČLANOVI KOLEGIJA PREDSTAVNIČKOG DOMA, BELKIĆ I ŽIVKOVIĆ SUSRELI SE S AMBASADOROM KRALJEVINE NIZOZEMSKE U BIH, NJ. E. KAREL E. VOSSKUHLEROM



Poboljšanje slike o Bosni i Hercegovini u Nizozemskoj i stvaranje pozitivne klime u cilju podsticanja privrednih ulaganja, jedan je od osnovnih zajedničkih zadataka dvije zemlje zaključeno je danas tokom susreta predsjedavajućeg i zamjenika presjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Beriza Belkića i Milorada Živkovića s ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BIH NJ. E. g. Karel E. Vosskühlerom.

U procesu promjene dosadašnjeg imidža važnu ulogu ima bosanskohercegovačka dijaspora, a unapređenju saradnje u svim segmentima znatno bi doprinjele olakšice viznog režima za bh građane, naglašeno je danas u  razgovorima.

Po riječima ambasadora Vosskühlera, Nizozemska će i u narednom periodu pružati podršku projektima reforme javne uprave i jačanju lokalnih zajednica, djelovanju nizozemskog nevladinog sektora u BiH, te jačanju saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću