MENI
6.3.2007

ČLANOVI KOLEGIJA PREDSTAVNIČKOG DOMA RAZGOVARALI SA DELEGACIJOM ZADRUŽNOG SAVEZA BiH



Članovi kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sastali su se danas sa delegacijom Zadružnog saveza Bosne i Hercegovine, predvođenu predsjednikom Slavkom Dobrilovićem.

Osnovna tema razgovora bila je mjesto i uloga Zadružnog saveza u ukupnom privrednom ambijentu Bosne i Hercegovine i implementacija Općeg zakona o zadrugama BiH u svim njegovim segmentima sa posebnim osvrtom na imovinsko-pravne odnose i uknjižbu i povrat zadružne imovine. Naime, predstavnici Saveza žale se na opstrukcije u procesu uknjižbe imovine koju su zadruge stekle kupovinom, vlastitom aktivnošću i zamjenom imovine.

Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH istakli su da će od  Ustavno-pravne komisije ovog Doma zatražiti da se odgovori na zahtjev Zadružnog saveza kojim je u ljeto prošle godine zahtijevano autentično tumačenje članova zakona kojim se regulira uknjižba i povrat zadružne imovine kako bi se ovi procesi konačno deblokirali.

Istovremeno, razgovarano je o nužnosti diferencijalne stope PDV-a kako bi se povećala i zaštitila domaća proizvodnja otklananjem debalansa između cijena repromaterijala i gotovih proizvoda. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću