MENI
23.2.2007

AZRA HADŽIAHMETOVIĆ, ZAMJENICA PREDSJEDAVAJUĆE KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE PREDSTAVNIČKOG DOMA NA KONFERENCIJI U BERLINU



Prioriteti vanjskog djelovanja njemačkog predsjedavanja Evropskom unijom i evropska politika susjedstva osnovne su teme sastanka predsjednika komisija za vanjske poslove parlamenata zemalja članica Evropske unije, Evropskog parlamenta i parlamenata zemalja kandidata za članstvo u EU (COFACC), koji se održava u Berlinu 26. i 27. februara 2007. godine.

Posebna pažnja bit će posvećena, kao i na prošlogodišnjoj konferenciji u Beču, stabilnost i sigurnost na zapadnom Balkanu i u tom kontekstu posebno budućnost Kosova.
U ime Parlamentarne skupštine BIH ovom značajnom skupu prisustvovat će zamjenica predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma, Azra Hadžiahmetović.

Tokom boravka u Berlinu, kako je najavljeno, zamjenica predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Azra Hadžiahmetović susrest će se sa predsjedavajućim novoformirane Grupe prijateljstva sa BiH u okviru njemačkog Bundestaga, Reinerom Stinnerom i sa gospođom Marielouise Beck, članicom grupe koja je bila inicijator formiranja ovog veoma važnog bilateralnog parlamentarnog tijela koje će utjecati na poboljšanje slike o Bosni i Hercegovini u Evropskoj uniji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću