MENI
22.2.2007

POČELO ZIMSKO ZASJEDANJE PARLAMENTARNE SKUPŠTINE OSCE-a U BEČU



Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH pri PS OSCE, koju čine Velimir Jukić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i šef Delegacije, te Boško Šiljegović, član Delegacije učestvuju na Petom zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OSCE koja se danas i sutra (22. i 23.02.2007. godine) održava u Beču.

Današnje zasjedanje, nakon otvaranja Konferencije, obilježen je radom u komitetima, Komitetu za politička pitanja i sigurnost, Komitetu za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i okoliš, te Komitetu za demokratizaciju, ljudska prava i humanitarna pitanja.

Delegacija Parlamentarne skupštine BIH, susrela se u Stalnoj misiji BIH, sa našim diplomatama u Beču predvođenim ambsadorom Edinom Dilberovićem. Tokom susreta razmjenjene su informacije o aktualnoj problematici u regionu OSCE-a i ciljevima koje naša zemlja ima unutar ove međunarodne organizacije.

Konferencija nastavlja sa radom sutra, za kada je najavljena specijalna debata o energentskoj sigurnosti u zoni koju pokriva asocijacija OSCE, kao i donošenje rezolucija oko kojih se postigne konsenzus u komitetima Parlamentarne skupštine OSCE-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću