MENI
22.7.2016

Službenici Sekretarijata PSBiH boravili u radnoj posjeti Narodnoj skupštini Republike Srpske



Predstavnici Sektora za informacione tehnologije (IT) i Sektora za odnose sa javnošću Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predvođeni sekretarom Zajedničke službe PSBiH Kenanom Vehabovićem, boravili su danas u radnoj posjeti Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS). 

Radna posjeta, koja je organizirana uz pomoć Misije OSCE u BiH, realizirana je s ciljem jačanja međusobne saradnje i razmjene iskustava predstavnika sekretarijata dva parlamenta. 

Tokom uvodnih obraćanja, sekretar Zajedničke službe PSBiH Kenan Vehabović i zamjenik generalnog sekretara NSRS Dubravko Jorgić izrazili su zadovoljstvo činjenicom da predstavnici sekretarijata dva parlamenta imaju mogućnost razgovarati o poslovnim procesima i razmijeniti iskustva o radu pojedinih sektora. Također, naglasili su da procesi razmjene informacija u svrhu efikasnijeg zakonodavnog rada ovih tijela trebaju predstavljati kontinuitet u djelovanju ovih institucija, te izrazili očekivanje da će se ovakva praksa međusobne komunikacije nastaviti i u budućem periodu.

Tokom odvojenih sastanaka, predstavnici Sektora za informacione tehnologije i Sektora za odnose sa javnošću Sekretarijata PSBiH razmijenili su informacije o radu u svojim sektorima sa predstavnicima odgovarajućih službi NSRS. 

Službenici Sektora za odnose sa javnošću PSBiH, predvođeni rukovodiocem Sektora Zlatkom Vukmirovićem, prezentirali su predstavnicima Odjela za odnose sa javnošću NSRS rad ovog Sektora u PSBiH, a upoznali su ih i sa najvažnijim elementima aktuelne Komunikacijske strategije BiH, kao i dosadašnjim tokom njene implementacije. S druge strane, službenici IT sektora, predvođeni rukovoditeljicom ove organizacione jedinice Edinom Adilović, predstavnicima Odjela za informacione tehnologije NSRS prezentirali su aktuelne kapacitete informacionih tehnologija u PSBiH, a tokom zajedničkog sastanka razgovarali su i o njihovom daljem razvoju u službama ova dva parlamenta s ciljem odgovora na sve češće i sve softiciranije zahtjeve koje iziskuje proces modernizacije rada ovih institucija.

Sagovornici su se složili da organiziranje ovakvih sastanaka ima veliku važnost za proces jačanja saradnje dvije institucije i njihov efikasniji zakonodavni rad. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću